Historiek

In het jaar 1919 start Leon Devlieger in Moerkerke een handel in boter en eieren. Leon heeft één wagen waarmee hij klanten in Damme, Maldegem, Brugge en een klein deel van de kust belevert. Zijn klanten bestaan uit winkels, bakkers, slagers, kloosters, ziekenhuizen en scholen.

In 1954 neemt Octaaf, de zoon van Leon, de zaak over samen met zijn vrouw Simonne. Octaaf breidt het assortiment uit met melk, room, yoghurt, desserten, kaas en andere zuivelproducten. De firma Inex wordt een belangrijke partner. De regio die Octaaf belevert blijft ongeveer dezelfde als die van zijn vader, net als het soort klanten die hij belevert.

Octaaf en Simonne krijgen samen zes kinderen. In het jaar 1990 beslist de jongste zoon Filip om de zaak over te nemen nadat hij enkele jaren bij zijn vader heeft gewerkt. Het bedrijf verhuist naar het bedrijventerrein 't Walletje in Westkapelle en het assortiment breidt uit met droge voeding en enkele verse producten. De regio die wordt beleverd breidt uit richting Eeklo, Aalter en een groter deel van de Kust. Horecazaken worden een nieuw belangrijk onderdeel van het klantenbestand.

De jaren daarop kent het bedrijf een snelle groei. Er komen een aantal personeelsleden bij en er wordt geïnvesteerd in de uitbreiding van het wagenpark. Het assortiment wordt uitgebreid met diepvriesvoeding, hiervoor wordt er geïnvesteerd in een nieuwe diepvriescel.

Al snel blijkt het bedrijfsgebouw te klein en wordt er geïnvesteerd in de uitbreiding ervan. Hierbij komt er opnieuw een nieuwe diepvriescel. In 1997 gaat het bedrijf over van een eenmanszaak naar een vennootschap. Op dit moment telt het bedrijf een zevental personeelsleden en een viertal wagens.

In 2000 volgt een overname door Filip van het bedrijf Deli Serve. Deli Serve is een in Knokke gevestigde horecagroothandel. Met de overname van Deli Serve wordt het assortiment uitgebreid met non-food artikelen voor de horeca zoals papierwaren, verpakkingsmateriaal en onderhoudsproducten.

Intussen is het aantal personeelsleden gestegen naar een 10-tal, werd het wagenpark nogmaals uitgebreid en vernieuwd, is de regio die beleverd wordt verder uitgebreid en begint het bedrijfsgebouw opnieuw te klein te worden. In 2000 wordt er beslist om te verhuizen naar een nieuw bedrijfspand, eveneens in het bedrijventerrein 't Walletje.

In de jaren daarop volgt opnieuw een sterke groei van het bedrijf. Tegen het jaar 2007 telt het bedrijf een 20-tal personeelsleden, bestaat het wagenpark uit een 10-tal wagens en is het assortiment verder uitgebreid. De regio die wordt beleverd strekt zich langs de kust uit van Cadzand tot Oostende. In het binnenland wordt de regio Brugge, Tielt, Sluis en het ganse Meetjesland beleverd. Op dit moment blijkt het bedrijfspand opnieuw te klein en wordt opnieuw gekozen voor een verhuis binnen het bedrijventerrein 't Walletje. Met de verhuis komt er een nieuwe Cash&Carry die zowel voor professionele als particuliere klanten toegankelijk is.

Enkele jaren later staat Filip samen met enkele andere horecagrossiers mee aan de doopvont bij de oprichting van az-food. Az-food is een aankoopgroepering die de leden een sterkere onderhandelingspositie bij verschillende leveranciers bezorgt. De betere voorwaarden die verkregen worden in de jaren daarop stellen Filip in staat om de groei van zijn bedrijf verder te ondersteunen.

Deze groei leidt in 2011 tot een uitbreiding van het huidige bedrijfspand. Zowel de koelruimte als de diepvriesruimte worden verdubbeld in oppervlakte. Er komen eveneens twee laad- en loskaaien. Het aantal personeelsleden is intussen gestegen tot een 30-tal.

In 2012 volgen er twee overnames. Eerst neemt Filip een lokale groenten- en fruithandelaar, Ludo Broos, over. Deze uitbreiding van het assortiment zorgt ervoor dat het bedrijf een totaalassortiment aan zijn klanten kan aanbieden. Later dat jaar wordt palinghandel Desmet uit Watervliet overgenomen. Er wordt geïnvesteerd in een volledige nieuwe ruimte binnen het bedrijf waar levende paling kan bewaard, gestroopt en verpakt worden. Hierdoor kan Filip aan zijn klanten een uniek en ultravers product van de beste kwaliteit aanbieden.

In 2014 kampt het bedrijf opnieuw met plaatsgebrek, er wordt beslist om een extra magazijn aan de overkant van de straat aan te kopen. Hier verhuizen alle non-food artikelen naar toe en komt een groot stuk stock te staan. In 2014 wordt het assortiment eveneens uitgebreid met verse mosselen. Dit ultravers product stelt het bedrijf opnieuw in staat om een betere service aan zijn klanten te bieden.

Op vandaag telt het bedrijf een 40-tal personeelsleden en bestaat het wagenpark uit een 15-tal multi-gekoelde wagens. Er wordt dagelijks geleverd in een regio aan de oostkust van Knokke tot Oostende, in de regio Brugge en omstreken, het Meetjesland en de regio Sluis. Wij leveren eveneens in de regio's Gent, Tielt, Roeselare en Kortrijk. Onze professionele klanten bestaan uit horeca, catering, slagers, bakkers, buurtwinkels, supermarkten, ziekenhuizen, rusthuizen, scholen, voedingsindustrie, ...